03/376 86 60 Neem contact met ons mail ons

Belangrijke Update Van Coronavirus-Informatie

Sinds het eerste bekende geval van COVID-19 op 1 december 2019, heeft de COVID-19-uitbraak zich wereldwijd verspreid, waarbij het verschillende keren muteerde en wijdverspreide ziekte en lijden veroorzaakte. Momenteel gelden in veel landen nog enige beperkingen om de besmettingsketen te doorbreken, terwijl de vaccinatieprogramma's zich over de hele wereld blijven uitrollen.

In veel landen is Rentokil Initial geclassificeerd als een essentieel bedrijf en dus blijven wij waar mogelijk diensten verlenen aan onze klanten.

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze medewerkers volledig opgeleid zijn om in deze nieuwe omgeving te werken en de hoogste mate van bescherming hebben, zodat ze onze hygiënediensten veilig aan onze klanten kunnen leveren. Al onze medewerkers hebben de nodige vaccinaties gehad en thuiswerk wordt op onze kantoren zoveel mogelijk nageleefd.

Wat betekent het uitbreken van een nieuw coronavirus?

Het risico op nieuwe transmissie van coronavirus (COVID-19) is momenteel hoog in landen buiten China en hoewel het belangrijk is dat we deze kwestie in perspectief houden, zorgt het toenemende aantal gevallen dat buiten China wordt gemeld voor een hoog publieksniveau bezorgdheid.

Wat doen we voor onze klanten?

Als een verantwoordelijke organisatie die zich inzet voor de bescherming van mensen, zullen we de situatie nauwlettend volgen en informatieve updates aan onze klanten verstrekken via onze websites en directe communicatie.

We willen dat u er zeker van kunt zijn dat onze collega's geen extra risico voor onze klanten en hun werknemers zullen opleveren als gevolg van de acties en trainingen die we geven om een continue en veilige dienstverlening van hoog niveau te garanderen. Zie hieronder voor meer informatie.

We zullen ook voortdurend informatie verstrekken over wat u kunt doen om de mogelijke risico's van virusoverdracht op uw locatie te verminderen. Wetenschappers over de hele wereld onderzoeken momenteel de overdraagbaarheid en ernst van COVID-19, maar totdat we meer weten, zijn er hygiënegedragingen die we kunnen en moeten toepassen waarvan bewezen is dat ze effectief zijn tegen de verspreiding van virussen. Lees ons artikel over Wat de uitbraak van Coronavirus voor u betekent om meer te weten te komen over:

 • Hoe wordt COVID-19 overgedragen en hoe besmettelijk is het?
 • Symptomen van COVID-19
 • Aanbevolen speciale voorzorgsmaatregelen
 • Richtlijnen voor effectieve handwasmethoden

Zullen er wijzigingen zijn in mijn serviceniveaus?

De gezondheid en veiligheid van onze collega's en klanten staat bij ons hoog in het vaandel en we zullen onze diensten niet aanbieden tenzij we er zeker van kunnen zijn dat dit veilig is. We streven ernaar om overlast tot een minimum te beperken; om veiligheidsredenen zijn echter de volgende beperkingen ingevoerd:

 1. Rentokil Initial-bedrijven zullen geen enkele vorm van service verlenen in medische behandelkamers of quarantainegebieden die worden gebruikt voor de zorg van patiënten die 2019-nCoV hebben ervaren, tenzij ze specifiek zijn opgeleid om dit te doen.
 2. Onze bedrijven die gespecialiseerde desinfectiediensten bieden door collega's die zijn opgeleid in biologische gevaren en infectiecontrole, mogen diensten verlenen op de volgende gebieden, op voorwaarde dat er geen potentieel getroffen mensen in het gebied zijn en alle andere risico's grondig zijn beoordeeld:

a) Medische behandelkamers of quarantaineruimtes die worden gebruikt voor de verzorging van patiënten die COVID-19-infecties hebben gehad.

b) Elk pand of voertuig dat in quarantaine is geplaatst vanwege de aanwezigheid van een vermoedelijke COVID- 19-patiënt (en).

Wat doen we voor onze medewerkers?

Om ervoor te zorgen dat we een verstandige en geproposioneerde reactie geven, hebben we een toegewijd centraal team opgericht om de wereldwijde situatie te volgen en een wereldwijd responsplan te handhaven. De eerste fase van dit plan bestaat uit het geven van instructies en richtlijnen voor teams van landenleiders, en ervoor zorgen dat alle collega's over de hele wereld gedegen briefings ontvangen. Alle informatie wordt voortdurend beoordeeld om ervoor te zorgen dat onze mensen altijd beschermd zijn en onze klanten ook kunnen informeren over nieuwe ontwikkelingen wanneer ze zich voordoen.

In elk land volgen onze managementteams, gezondheids- en veiligheidsmanagers en HR-managers voortdurend de richtlijnen en aanbevelingen van de lokale overheid van de WHO en CDC.

In een land met actieve uitbraken voeren we risico analyses uit en implementeren we risicobeheersmaatregelen om ervoor te zorgen dat de blootstelling van collega's aan infectierisico's wordt verminderd, om hen te helpen en te beschermen alsook de klanten waarmee ze in contact komen. Deze controles kunnen zijn:

 • Verhoogd aanbod en gebruik van PBM, vooral N95- en FFP3-gezichtsmaskers.
 • Introductie van reisverboden
 • Beperkingen of uitstel van bezoeken uit getroffen gebieden
 • Collega's in quarantaine plaatsen die symptomen vertonen na een reis naar geïnfecteerde gebieden of blootstelling aan geïnfecteerde personen.

In landen met nul of een klein aantal geïsoleerde gevallen zullen we routinematige werkzaamheden blijven uitvoeren, volgens de standaard veilige werkmethoden, waaronder:

 • Regelmatige, goede handhygiëne met water en zeep en een op alcohol gebaseerde handontsmetter gebruiken - met name belangrijk tijdens reizen of werken in dichtbevolkte gebieden.
 • Gebruik van alle vormen van geschikte, onbeschadigde persoonlijke beschermingsmiddelen, gespecificeerd en geleverd voor het werk dat ze moeten uitvoeren
 • Ervoor zorgen dat snijwonden en schaafwonden schoon worden gehouden, behandeld en bedekt met waterdichte verbanden.

Vind hygiënediensten bij u in de buurt

Locatie niet beschikbaar

Over Initial

Initial Benelux biedt hygiëneoplossingen voor sanitaire ruimtes. De groep heeft meer dan 100 jaar ervaring met een ruim aanbod aan hygiënediensten op maat voor bedrijven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan levering en onderhoud van producten als luchtverversers, ontsmettingsmiddelen, damesverbandcontainers, handdrogers, en zeepdispensers.